Header achtergrond afbeelding aanpassen

Gewijzigd op Ma, 16 Sep om 3:42 PM

Een header kan op 2 manieren zijn opgebouwd:

1. Met een Normale sectie; te herkennen aan de blauwe omlijning.

2. Met een Volle breedte sectie; te herkennen aan de paarse omleiding.

Controleer dus als eerste welke van de 2 secties er worden gebruikt voor de header sectie op jouw website.

INHOUDSOPGAVE

1. Achtergrondafbeelding aanpassen in een Normale Sectie

1. Open de sectie instellingen

2. Klik op Achtergrond

3. Klik vervolgens op het Achtergrondafbeelding-icoontje

4. En klik vervolgens op de afbeelding (of op het tandwiel icoontje).

5. Je komt nu in de Media Bibliotheek en kunt daar een nieuwe afbeelding uploaden of een afbeelding kiezen vanuit de Media Bibliotheek.

6. Selecteer de afbeelding die je wilt gebruiken en klik op de knop Upload een afbeelding.

7. Klik vervolgens op de groene knop om de sectie op te slaan

2. Achtergrondafbeelding aanpassen in een Volle Breedte Sectie

In een Volle Breedte Sectie kun je de achtergrondafbeelding op 2 manier wijzigen.

Dit hangt ervan af waar de achtergrondafbeelding is ingesteld.

Optie 1:

De eerste manier is precies hetzelfde als bij de normale sectie.

In dat geval is de achtergrondafbeelding ingesteld als achtergrond van de Volle Breedte Sectie.

Doorloop dus de stappen die hierboven staan om te bekijken of de achtergrondafbeelding is ingesteld in de achtergrond van de sectie.

Optie 2:

Binnen de Volle Breedte Sectie is er een volle breedte module, die eigenlijk net zo groot is als de sectie waarin deze zit. Dat is dan ook de reden dat de achtergrondafbeelding ook daarin ingesteld kan zijn.

Het enige verschil met alle bovenstaande stappen is nu dat je eerste de module moet openen in plaats van de sectie:

Doorloop vervolgens alle zelfde stappen van de normale sectie vanaf stap 2. Klik op Achtergrond

Mocht je nog meer vragen hebben of het is nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op door te mailen naar support@bloomsite.nl. Klopt deze informatie niet meer? Laat het ons dan ook weten!