Afbeeldingen bewerken met Canva

Gewijzigd op Mon, 11 Dec 2023 om 04:07 PM

Het is belangrijk dat de afbeeldingen die je voor jouw Bloomsite gebruikt van goede kwaliteit en formaat zijn.

In de Cheat-sheet zie je bv. dat we voor header-afbeelding een formaat van 1920 pixels breed en 820 pixels aanhouden.

Wanneer de originele header-afbeelding kleiner is dan 1920 x 820 pixels, dan loop je het risico dat de afbeelding tijdens het bewerken te veel uitgerekt en 'korrelig' wordt en dat is natuurlijk niet mooi. Dit geldt voor alle afbeeldingen die je op jouw Bloomsite wilt gaan gebruiken.

Afbeeldingen worden in de Bloomsite automatisch geoptimaliseerd, zodat ze de juiste grootte voor het internet. Dit komt de laadtijd van jouw Bloomsite ten goede.

In dit artikel lees je hoe je afbeeldingen kunt bewerken met Canva

In onze Cheat-sheet vind je per afbeelding de juiste formaten.

1. Ga naar Canva en log in wanneer je al een account hebt.
    Heb je nog geen account, maak er dan een aan.
  2. Klik rechts boven op Een ontwerp maken.
  3. Kies vervolgens voor Aangepast formaat.

4. Vul nu de afmetingen (zie de Cheat-sheet) van de afbeelding die je wilt bewerken in en klik op Nieuw ontwerp maken.

5. Je komt nu in een ander scherm; klik hier op Uploads.

6. Kies hier voor Bestand uploaden, selecteer een foto of afbeelding vanaf je computer en klik rechts onderin op Open.

7. Sleep de afbeelding naar het lege ontwerp. Door met je muis in de hoeken/randen van het nieuwe ontwerp te gaan staan vult de afbeelding direct het hele vlak.

8. Je kunt ook op de foto klikken waardoor hij in het midden van het nieuwe ontwerp verschijnt. Sleep de hoeken van de afbeelding zodat het nieuwe ontwerp helemaal opgevuld is.

9. Vul rechts bovenin de naam die je de afbeelding wilt geven in en houd hierbij rekening dat de naam past bij het type dienst past of aansluit bij de tekst waarbij de afbeelding komt te staan. Klik vervolgens op Delen.

10. Kies in het volgende scherm het gewenste bestandstype en vervolgens op Downloaden. De bewerkte foto of afbeelding staat nu in de Download map van het apparaat waarmee je werkt.