Pop-up boekingsformulier

Gewijzigd op Do, 21 Dec, 2023 om 11:01 AM

Let op: Om gebruik te maken van de onderstaande functionaliteit moet je een Bloomsite PRO abonnement hebben. Heb je deze nog niet? Upgrade dan naar Bloomsite PRO.

Naast het maken van een afspraak pagina of het formulier direct toe te voegen op de pagina kun je ook kiezen voor het pop-up formulier. Er wordt dan gebruik gemaakt van de knop en als de bezoeker van jouw Bloomsite hierop klikt dan verschijnt het boekingsformulier in beeld.

Als je het boekingsformulier nog niet hebt ingesteld, zullen eerst de opmaak instellingen moeten worden doorlopen:
https://help.bloomsite.nl/support/solutions/articles/103000076145-opmaak-instellingen-boekingsmodule

1. Voeg een knop module toe aan de pagina, waar het formulier zichtbaar moet worden. Schakel de visual builder in op de pagina. Kies voor 'nieuwe module toevoegen'.

2. De optie om een module toe te voegen opent, zoek hier voor de knop module.

3. Hier kun je verschillende instellingen doen om de knop op te maken. Bij 'tekst' kun je de tekst invullen die zichtbaar is op de knop.

4. Ga vervolgens naar 'Geavanceerd' en 'CSS-ID & Classes'.
Bij 'CSS Class' vul je in: amelia-popup
Sla in de instellingen op door op het vinkje (grone knop) te klikken.

5. Onder de knop module moet nu een klein stukje code komen, dit is niet zichtbaar op de pagina. Klik hiervoor op 'Nieuwe module toevoegen'.

6. Kies dan de 'Tekst' module.

7. Bij de tekstinstellingen kies je onder 'Tekst' niet voor visueel maar voor de 'Tekst' optie.  Vul hier de volgende tekst:  [ameliastepbooking trigger=amelia-popup trigger_type=class in_dialog=1]
Sla vervolgens de instellingen op door op het vinkje (groene knop) te klikken. Schakel de visual builder uit en sla de pagina op. De instellingen zijn dan nu afgerond!