Standaard palet kleurenkiezer aanpassen

Gewijzigd op Mon, 11 Dec 2023 om 04:35 PM

We maken gebruik van 4 verschillende kleuren, die allemaal een eigen functie op jouw Bloomsite hebben.

Wanneer je de kleuren voor je Bloomsite hebt gekozen, kun je deze in het standaard palet kleurenkiezer instellen, zodat je deze kleuren er tijdens het bouwen makkelijk bij kunt pakken.

Let op: met het instellen van de kleuren in het standaard palet kleurenkiezer, zullen de kleuren op je Bloomsite nog niet veranderen. Dit ga je zelf per onderdeel instellen.

Houdt de kleurcodes (hex-codes) bij de hand wanneer je dit gaat instellen.

Heb je nog geen kleuren voor jouw Bloomsite gekozen en heb je hierbij hulp nodig: neem dan eens een kijkje in ons kennisbankartikel Kleuren (Algemeen).

Instellen kleuren in het standaard palet kleurenkiezer

1. Log in op de achterkant van je Bloomsite.
  2. Ga naar Instellingen > Thema opties.

3. Onder Algemeen zie je nu het standaard palet kleurenkiezer, hier ga je de 4 kleuren van jouw Bloomsite instellen.

4. Klik op het bolletje om de kleurcode in te vullen:
    Eerste bolletje: kleurcode Hoofdkleur
    Tweede bolletje: kleurcode CTA-kleur (Call to Action)
    Derde bolletje: kleurcode van je Accentkleur
    Vierde bolletje: kleurcode van je grijstint

Bij de overige bolletjes kun je zwart (#000000) en wit (#FFFFFF) invullen.

Na het aanpassen van de kleuren ziet het er zo uit, maar dan met jouw eigen kleuren. :-)

5. Klik nu op Wijzigingen opslaan om de kleuren vast te zetten in het palet.

6. Wanneer je nu in de instellingen van een module de kleuren wilt aanpassen, zal dit er nu zo uitzien.
    Zoals je ziet, kun je nu eenvoudig jouw kleuren toepassen op het onderdeel wat je wilt gaan instellen, zonder hiervoor steeds de kleurcode in te moeten vullen.

Handige links