Kleuren aanpassen over de gehele website

Gewijzigd op Tue, 21 Nov 2023 om 04:14 PM

We maken gebruik van 4 verschillende kleuren, die allemaal een eigen functie op jouw website hebben.

Nadat je deze kleuren in de standaard palet van kleuren kiezer hebt ingevoerd, kunnen we de kleuren gemakkelijk instellen aan de achterkant van je website.

Je wilt natuurlijk dat alle knoppen, accenten, kopteksten en (corps-)teksten over de gehele website dezelfde kleur hebben. In dit artikel leggen we uit hoe je deze kleuren op jouw website kunt instellen.

In ons kennisbankartikel Kleuren (Algemeen) lees je meer informatie over de 4 verschillende kleuren en waarom we deze kiezen.

Ben je nog op zoek naar de juiste kleurencombinaties? Klik dan hier voor kleurvoorbeelden.

Wil je liever zelf kleuren mixen, neem dan eens een kijkje op: Coolors.

1. Log in op jouw website en ga naar Instellingen - Opmaak instellingen.

2.    We beginnen bij 'Algemene Instellingen'

3.    Klik vervolgens op 'Layout Instellingen'

4. Hier kunnen we de 'Kleur Thema-Accent' aanpassen

5.    We gaan nu terug naar de Algemene instellingen en kiezen voor 'Typografie'

6.   Hier kun je de 'Kleur Corpslink' aanpassen voor de hele website

7.  Ook kun je onder 'Typografie' de tekstkleur van de koppen en de corps aanpassen over de gehele website. We raden wel aan om dit goed leesbaar te houden en dus niet voor felle kleuren te kiezen.

8.   Ga nu terug naar eerste menu en kies voor 'Koptekst en navigatie'

9. Onder 'Koptekst en navigatie' kun je alle kleuren aanpassen van je 'Primaire menubalk', 'Secundaire menubalk' en de 'Vaste navigatie instellingen'. Gebruik hier voornamelijk je accentkleur en je CTA-kleur.

10.   Nadat je dit hebt gedaan kun je tussentijds op 'Publiceren' klikken om je wijzigingen op te slaan

11.    We gaan nu door met de 'Voettekst' instelingen. Dit zijn alle kleuren op de footer van je website.

12.    Onder 'Layout' kun je de achtergrondkleur van de footer aanpassen.

13.    Pas ook bij 'Widgets' en 'Footer menu' de kleuren aan

14. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je onder 'Knoppen' de kleur van de knoppen wijzigen

15.   Zorg dat je de 'Achtergrondkleur' en 'Boord-kleur' hetzelfde maakt, anders oogt dit niet netjes.

16. Onder het kopje 'Stijl van de knoppen van de muisaanwijzer' kun je de achtergrondkleur van de knop iets lichter maken dan bij 'knoppenstijl', zodat je een lichte kleurverschil ziet wanneer je met je muis over de knop beweegt.

17. We hebben nu alle kleur-instellingen aan de achterkant van je website nagelopen. Je kunt de kleuren natuurlijk altijd aanpassen wanneer je website af is, dus blijf hier niet te lang op hangen!

18.   Vergeet niet om op 'Publiceren' te klikken wanneer je klaar bent met instellen om de wijzigingen op te slaan.

19.  Zijn er nog kleuren die je wilt aanpassen, die niet mee zijn veranderd? Bekijk het volgende artikel: Kleuren aanpassen op de voorkant van je website