Factuur handmatig aanmaken voor afspraak (achteraf betalen via betaallink)

Gewijzigd op Wo, 10 Jul om 11:34 AM

Je moet dus een bestelling maken, factuurgegevens invullen, product aanmaken > kiezen voor 'Afspraak', prijs invullen (excl btw), herberekenen voor BTW. Bestelling opslaan, betaallink mail versturen.

Wanneer je handmatig een factuur wilt aanmaken voor een afspraak MET een betaallink (waarmee de klant de betaling kan voldoen), kan dit op de volgende manier:

1. Ga in het dashboard naar bestellingen
2. Klik op bestelling toevoegen

3. Vervolgens wordt er een bestelling aangemaakt.
4. Hier ga je de factuurgegevens invullen. Klik op het potloodje om deze gegevens te bewerken.

5. Vul vervolgens de gegevens in.

6. Bij Status, is het van belang om 'wachtend op betaling' aan te geven.

7. Nu gaan we een product toevoegen. In dit geval gaat het om een 'Afspraak'. Selecteer 'Product toevoegen'.

8. Kies hier vervolgens voor Afspraak.

9. Klik op het potloodje om de prijs van het product (de afspraak) te bewerken en vul hier de betreffende prijs in exclusief btw. Klik op opslaan.

10. Nu gaan we de btw berekenen. Dit doe je door op herberekenen te klikken.

11. Ten slotte de betaalink. Dit doen we door bij bestelling opties te kiezen voor 'betaallink versturen'.

12. De klant zal nu een mail ontvangen, zoals hieronder zichtbaar is. Hierin staat de betaallink, waarmee de bestelling voldaan kan worden.

13. Klaar!