Lettertype(s) voor je Bloomsite

Gewijzigd op Di, 5 Dec, 2023 om 4:10 PM


In dit artikel lees je meer over hoe je kunt bepalen welke lettertypes (webfonts/fonts) je kunt gebruiken voor jouw Bloomsite. 


Tip: blijf ook hier niet te lang hangen in het bepalen van lettertype(s) voor je Bloomsite. Je kunt dit later namelijk altijd nog eenvoudig wijzigen, wanneer het toch niet past of je het gewoon niet mooi vindt.


We maken standaard gebruik van twee lettertypes: de titel en de hoofdtekst

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met maar 1 lettertype te werken, maar gebruik niet meer dan 2 verschillende lettertypes.


Consistentie en huisstijl zijn erg belangrijk voor websites, het lettertype draagt, net als kleuren, hier aan bij.


Goed leesbaar


Zorg ervoor dat het lettertype wat je gebruikt goed en duidelijk leesbaar is, vooral op (kleine) mobiele schermen. Het kan namelijk voor bezoekers van jouw Bloomsite vervelend zijn wanneer de teksten niet goed leesbaar zijn. 


Een ontevreden bezoeker verlaat een website sneller dan een tevreden bezoeker.


Lettertype logo


Heb je een logo, kijk dan of je het lettertype uit je logo kunt gebruiken voor je Bloomsite. Dit komt de consistentie op je Bloomsite namelijk weer ten goede. 


Let op: er is een verschil tussen webfonts (gebruikt op websites) en gewone fonts (gebruikt in bv. logo's). Een font is een lettertype. 

Het kan zijn dat het font in het logo niet geschikt is voor websites. Kies dan iets wat lijkt op het font in het logo, of hier in ieder geval goed bij past.


In je Bloomsite kun je ook nog de opmaak van de gekozen lettertypes wijzigen; bv. dik gedrukt, cursief (schuin) etc.


Voorbeelden lettertype combinaties


Om je te helpen in de keuze van lettertypes voor jouw Bloomsite hebben we een pagina gemaakt met verschillende lettertype combinaties: bloomsite.nl/lettertype-combinaties.

Bij de tekst staat steeds weer de naam van het lettertype, bv. Bitter en Lato of Amatic SC en Open Sans


Zie je op deze pagina een lettertype wat jou aanspreekt, noteer dan de naam van het lettertype en pas het later toe in jouw Bloomsite.


In je Bloomsite vind je nog veel meer lettertypes, neem daar ook even een kijkje wanneer je geen passend of mooi lettertype op bovenstaande pagina vindt.


Google Fonts


We maken in de Bloomsites ook gebruik van Google Fonts, omdat dit op alle apparaten en browsers goed en duidelijk leesbaar is. Op deze manier weet je zeker dat het lettertype er overal hetzelfde uitziet en de tekst goed en duidelijk leesbaar is.


Gerelateerde kennisbankartikelen




Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren