Youtube Feed: stap 1. configureer Youtube

Gewijzigd op Fri, 22 Dec 2023 om 03:45 PM

Heb je dit nog niet, plan dan een vrijblijvend gesprek met ons in om de mogelijkheden te bespreken.

Je kunt verschillende Social Media instellen om als feed weer te geven. In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je Youtube kunt gaan koppelen aan jouw Bloomsite om deze feed weer te geven.

1. Om te beginnen moeten we de YouTube API Key aanmaken/opzoeken.
Ga hiervoor naar de volgende website:
https://console.cloud.google.com/projectselector2/apis/dashboard?supportedpurview=project

2. Je moet hier ingelogd zijn met je Googleaccount. Als je het volgende scherm te zien krijgt, vink de eerste optie aan en klik dan op 'agree and continue'.

3. Klik vervolgens op 'Create Project'.

4. Geef hier het nieuwe project een naam en klik op 'Create'.

5. Het nieuwe project wordt aangemaakt, als deze is aangemaakt ga je naar 'Credentials' en klik op '
+ create credentials' en dan op 'API key'.

6. De API key is dan aangemaakt, je kunt deze nu kopiëren.

7. Ga vervolgens naar 'Library', links in het menu.

8. Selecteer in de 'Library' de optie: YouTube Data API v3.

9. Klik op de volgende optie.

10. En klik op de optie 'Enable'.

11. Ga terug naar jouw Bloomsite, onder 'Marketing' naar 'Social Media' en dan 'Instellingen'. Klik op 'YouTube' en selecteer de API key optie.

Nu is de YouTube configuratie compleet en kun je verder gaan met het creëren van de template, klik op 'Add New template en ga door met het volgende artikel!

Youtube Feed: stap 2. Template instellen en toevoegen aan de pagina:
https://help.bloomsite.nl/support/solutions/articles/103000252757-youtube-feed-stap-2-template-instellen-en-toevoegen-aan-de-pagina.