Links in knoppen aanpassen

Gewijzigd op Wed, 06 Dec 2023 om 07:31 AM

De knoppen op je Bloomsite kun je doorlinken naar pagina's binnen en buiten je website.

Om ervoor te zorgen dat de bezoeker dan ook op de juiste pagina komt, moet je de 'link' goed instellen.

Let op: je kunt het beste de knoppen als laatste linken, omdat je tijdens het bouwen mogelijk nog de namen/url's binnen je Bloomsite gaat veranderen.

In dit artikel laat ik je zien hoe je de link van een knop kunt wijzigen.

Je hebt knoppen in de Header-module, Knopmodule, en de Oproep tot actie module. Deze instellingen open je door op het blok, of de knop zelf te gaan staan, en te kiezen voor Module instellingen in het grijze menu.

Vervolgens vind je de instellingen altijd onder Inhoud > Link.

1. Ga naar de juiste pagina en schakel de Visual Builder in.
  2. Klik in het grijze menu op het tandwieltje Module instellingen.

3. In de Header-instellingen kun je bij Inhoud onder Tekst de tekst voor op knop #1 en knop #2 invullen. Bij de Knop-module en de Oproep tot actie module heb je één knop.
  4. Open in een nieuw tabblad de pagina die je wilt linken en kopieer de URL.
  5. Scroll bij Inhoud iets naar beneden en open Link. Je kunt nu bij Knop URL de URL plakken. Vergeet niet om de # weg te halen als deze er staat.
  6. Bij Tekstuitlijning kun je aangeven of de pagina in hetzelfde venster of in een nieuw tabblad opent.
    TIP: verwijs je naar een andere website, selecteer dan in een nieuw tabblad, zodat de bezoeker wel op je website blijft.
  7. Klik op het groene vinkje om de wijzigingen op te slaan.
  8. Vergeet daarnaast niet om de links van tekst op alle pagina's te controleren, ook deze moeten de juiste link bevatten.
  9. Sla de pagina op. Schakel de visual builder uit en controleer of de knop of link juist doorverwijst naar de pagina.
  10. Loop vervolgens alle knoppen en links op je website na op dezelfde manier.