Inschrijfformulier: Inline formulier

Gewijzigd op Tue, 12 Dec 2023 om 12:03 PM

Het Inline formulier kun je gebruiken om een inschrijfformulier direct op een pagina of artikel te plaatsen.

In dit artikel leggen we je uit hoe je deze kunt aanmaken en wat voor instellingen je hierin kunt doen.

Zorg voor je hieraan begint eerst dat je de autoresponder gekoppeld hebt!

1. Log in op jouw Bloomsite
  2. Ga naar E-mailmarketing > Inschrijfformulieren

3. Klik op Nieuw inschrijfformulier

4. Kies het Inline-formulier

5. Vul een naam in voor je formulier
  6. Selecteer je E-mailprovider
  7. Selecteer het account
  8. Kies een E-maillijst
  9. Vink aan of je het IP-adres van de bezoeker wilt doorsturen naar je e-mailmarketing provider
  10. Klik nu op Volgende: Ontwerp je formulier

11. Selecteer een sjabloon uit de lijst en klik vervolgens op Volgende: Aanpassen

12. Vul een titel in en het bericht van je formulier
  13. Je kunt een voorbeeld van je formulier bekijken wanneer je op Voorbeeld of het oog-icoon klikt

14. Loop alle opmaakinstellingen na en klik tussendoor steeds op het Voorbeeld om deze te bekijken

15. Je kunt bij de Voettekst een link toevoegen naar jouw privacybeleid door het te selecteren en op het link icoon te klikken

16. Wil je nieuwe velden toevoegen? Bekijk dan ons kennisbankartikel nieuwe-velden-toevoegen-aan-inschrijfformulier-mailblue
  17. Klik nu op Volgende: Succes Actie
  18. Hier kun je de URL van je Succesvol ingeschreven pagina toevoegen. We raden je aan om voor Doorverwijzen naar URL te kiezen
  19. Wanneer een bezoeker zich dan daadwerkelijk inschrijft, zal hij/zij worden doorgestuurd naar je succesvol ingeschreven pagina

20. Klik op Genereer Shortcode

21. Kopieer de code en klik op Ok
  22. Klik op Opslaan en afsluiten
  23. Je vindt de Shortcode hier ook terug

24. Ga nu naar de pagina waar je het Inline formulier wilt toevoegen en schakel de Visual Builder in
  25. Voeg een Tekst-module toe
  26. Zorg dat je op Tekst staat en plak de Shortcode in het veld

27. Klik op het groene vinkje
  28. Vergeet niet de pagina op te slaan
  29. Het Inline formulier is nu toegevoegd aan je pagina