Bloom AI: Alles over afbeeldingen genereren

Gewijzigd op Tue, 23 Jan 2024 om 05:58 PM

Let op: Om gebruik te maken van de Bloom AI tools, moet je een Bloomsite Ondernemer of Professional abonnement hebben. Heb je deze nog niet? Upgrade dan naar Bloomsite Ondernemer of Bloomsite Professional

INHOUDSOPGAVE

Om afbeeldingen te genereren voor je site met Bloom AI, kun je elk module gebruiken dat afbeeldingen ondersteunt. Je kunt dit dus bijvoorbeeld ook gebruiken voor achtergrondafbeeldingen!

Afbeeldingen genereren met AI (zonder instructies)

Op elke plaats waar je een afbeelding kan uploaden, kun je nu dus ook een afbeelding laten genereren door rechtsboven in op het AI-icoontje te klikken.

Één van de twee opties is Automatisch genereren.

De AI tool genereert dan 4 afbeeldingen, zodat dat je deze verder instructies geeft.
De input komt vanuit de titel en subtitel van jouw website.

Mijn voorbeeld website staat ingesteld op 'Massagetherapie bij burn-outklachten', dus zal de AI waarschijnlijk iets generen over massage.

Let op: De 'Automatisch genereren' tool is nog niet zo ver ontwikkeld en zal dus soms ook hele andere afbeeldingen geven dan je zou verwachten. We adviseren dus om gebruik te maken van de optie om Afbeeldingen te genereren met instructies. (zie hieronder)

Afbeeldingen genereren met AI (met instructies)

Op elke plaats waar je een afbeelding kan uploaden, kun je nu dus ook een afbeelding laten genereren door rechtsboven in op het AI-icoontje te klikken.

Om een afbeelding te genereren met instructie klik je op Genereren met AI.

Er verschijnt een pop-up venster met een aantal opties:

1. Afbeeldingstijl
  2. Afbeeldingomschrijving (prompt)
  3. Referentieafbeelding (optioneel)
  4. Beeldverhouding
  5. Maat

1. Afbeeldingstijl

Bij afbeeldingstijl kun je kiezen uit 13 verschillende stijlen:

• Foto
  • Digitaal schilderij
  • Concept kunst
  • Vectorafbeelding
  • 3D-weergave
  • Tekening
  • Abstracte kunst
  • Stripboek
  • Waterverf
  • Schilderij
  • Anime
  • Tekenfilm

2. Afbeeldingomschrijving (prompt)

Dit is het veld waar jij de instructie geeft aan de AI. Hier omschrijf je wat je op de afbeelding terug wilt zien. Omschrijf hier zo uitgebreid mogelijk wat je wilt zien, in zoveel mogelijk details.

Let op: De AI afbeeldinggenerator werkt op dit moment het beste wanneer je de instructie in het engels schrijft.

Heb je zelf even geen inspiratie, dan kun je de instructie ook laten schrijven door de AI zelf. Deze baseert de instructie op de website, titel en inhoud van de pagina waarvoor je de afbeelding genereert.

Zoals je hieronder kunt zien schrijft hij de instructie zelf ook in het Engels.

3. Referentieafbeelding (optioneel)

Indien je een afbeelding hebt waarop je een gegenereerde afbeelding wilt laten lijken, dan kun je hier een afbeelding invoeren. Wanneer je dit overslaat, baseert hij de afbeelding puur op je instructie.

Upload vervolgens een afbeelding of kies een afbeelding vanuit de media bibliotheek.

Vervolgens kun je aangeven hoeveel procent de afbeelding als referentie meegenomen moet worden bij het genereren van de afbeelding.

Bijvoorbeeld 30%.

4. Beeldverhouding

Hier kun je aangeven of je de afbeelding liggend (landschap), staand (portret) of vierkant wilt laten maken.

5. Maat

Vervolgens kun je het formaat van de afbeelding invoeren. Voer hierbij alleen de breedte in, dan wordt de hoogte automatisch ingevoerd op basis van de beeldverhouding die je hierboven hebt gekozen.

Afbeelding genereren:

Als je alle bovenstaande opties heb ingevoerd kun je op de knop Genereer klikken om 4 afbeeldingen te laten genereren.

Het resultaat

Nadat je op de knop Genereren hebt geklikt krijg je binnen enkele seconden 4 afbeeldingen te zien. Wanneer hier de perfecte afbeelding tussen zit kun je klikken op Gebruik deze afbeelding om deze in de module/sectie te gebruiken.

Zit de perfecte afbeelding er nog niet tussen, dan kun je er onbeperkt nog 4 genereren door op de andere knop Genereer er nog vier te klikken.

Daarnaast kun je ook nu achteraf nog 4 nieuwe laten genereren in een andere stijl door een nieuwe afbeeldingstijl te kiezen.

Of een compleet nieuwe prompt (instructie) schrijven, zodat je andere soorten afbeeldingen zult krijgen.