Google Search oude property verwijderen

Gewijzigd op Di, 17 Okt, 2023 om 9:57 AM

In dit artikel laat ik zien hoe je een oude Google Search property kunt verwijderen voordat je je nieuwe website opnieuw gaat koppelen aan je website.

1. Ga naar https://search.google.com/search-console/about
  2. Klik op de blauwe knop 'Nu starten'.

3. Als het goed is kom je op een scherm dat er ongeveer zo uitziet:
  4.

Links bovenin zie je de url van de website die is ingesteld.

5.

Klik links op '        Instellingen'.

6.

Klik op de grijze knop '        Property verwijderen'.

7.

Klik nogmaals op '        Property verwijderen' om de property definitief te verwijderen.

8. Heb je ook nog een oud Google Analytics account die is gekoppeld met je oude website? Ga naar het volgende artikel : Google Analytics oude property verwijderen
  9. Je kunt nu via Sitekit je nieuwe property aanmaken: Google Search en Analytics aanmaken en koppelen Sitekit