Footer opmaak aanpassen

Gewijzigd op Tue, 17 Oct 2023 om 09:49 AM

De voettekst (footer) is de afsluiter op elke pagina op je website. Je kunt onder anderen de kleuren en het aantal kolommen in de footer aanpassen. In dit artikel laat ik je zien hoe je de opmaak van de footer kunt aanpassen en lopen we alle instellingen samen na, zodat dit helemaal aansluit op jouw website.

1. Ga naar de achterkant van je website door op 'Dashboard' te klikken.
  2. Houdt de muis op 'Divi' en klik vervolgens op 'Thema aanpasser'.

3. Klik op 'Voettekst' om de instellingen te openen.

4. Bij 'Lay-out' kun je de kolomopmaak van de footer aanpassen en de kleur.

5. De Bloomsites hebben standaard 4 kolommen. Wanneer je bijvoorbeeld geen Facebook hebt, kun je ervoor kiezen om voor 3 kolommen te kiezen zodat je niet 1 lege kolom hebt.

6. Bij 'Footer achtergrondkleur' kun je de achtergrond van de footer aanpassen. Deze is bij ons standaard zwart, maar je kunt ook voor een andere kleur kiezen. Let er hierbij op dat de tekst goed leesbaar blijft!
  7. Klik op het '<' icoon om terug te gaan.
  8. Klik nu op 'Widgets'.

9. Bij '
  10. Je kunt ook voor de koptekst verschillende lettertype stijlen gebruiken zoals vetgedrukt, cursief, hoofdletters of onderstreept.

11. Bij '
  12. Je kunt ook de ruimte tussen de regels groter maken onder '
  13. Eventueel kun je hier ook verschillende lettertype stijlen gebruiken voor de corpstekst.

14. De kleur van de koptekst kun je aanpassen bij '
  15. Bij 'Kleur widget-punt' kun je het opsommingsteken of bullet een andere kleur geven.

16. Klik na het aanpassen weer op het '

17. Klik nu op 'Voettekstelementen'.

18. Hier kun je de 'Social media iconen' aan of uit zetten. Dit zijn de iconen die op je footer en in het menu zichtbaar zijn.

19. Bij 'Footer menu' kun je het menu van de footer aanpassen.
  20. De '

21. Bij 'Onderkantbalk' kun je de kleur aanpassen van de onderste balk.

22. Bij 'Kleur sociaal icoon' kun je de social media iconen een andere kleur geven.