E-mail instellen op Mail (Windows 10)

Gewijzigd op Di, 12 Dec, 2023 om 2:50 PM

In dit kennisbankartikel lees je hoe je e-mail instelt in het programma Mail op een Windows apparaat.

1. Open Mail op je Windows.
  2. Ga naar de Instellingen.

3. Klik op Accounts beheren.

4. Klik dan op Account toevoegen.

5. Kies dan voor Geavanceerde opties.

6. Selecteer dan Internet e-mail.

Vul nu de volgende velden in:

7. E-mailadres: vul hier jouw e-mailadres in.
  8. Gebruikersnaam: hier vul je ook jouw e-mailadres in.
  9. Wachtwoord: vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.
    Deze heb je van ons ontvangen na de lancering en/of zelf gewijzigd.
  10. Accountnaam: hier kun je zelf een naam invullen, dit heeft geen invloed op de instellingen.

11. Berichten verzenden met deze naam: vul hier jouw naam en eventueel bedrijfsnaam in.
  12. Server voor inkomende e-mail: imap.bloomsite.nl.
  13. Accounttype: kies hier voor IMAP 4.
  14. Server voor uitgaande e-mail: imap.bloomsite.nl.
    (in het voorbeeld staat bij Server voor inkomende én uitgaande e-mail web1.jointartistic..., maar dit moet bij beide velden imap.bloomsite.nl zijn)

15. Vink bij inkomende en uitgaande mail SSL aan.

16. Klaar!
    Controleer altijd even of je goed mail ontvangt en kunt versturen door jezelf te mailen met een ander adres en hierop te reageren.