Bloomsite e-mailadres instellen op Outlook Office 365 (Mac)

Gewijzigd op Ma, 17 Jun om 2:01 PM

In dit artikel laat ik zien hoe je jouw Bloomsite e-mailadres (bijvoorbeeld info@domeinnaam.nl) instelt op Microsoft Office 365 - Outlook app op een Apple (Mac)

Let op: Dit is iets anders dan je e-mailadres echt via een Microsoft 365 abonnement laten verlopen. Wanneer je een Microsoft abonnement hebt en jouw volledig e-mail via hen wilt laten verlopen, moet je andere stappen ondernemen.

1. Open Microsoft Outlook

2. Als het goed is kom je direct op dit scherm, kies dan voor 'Anderen toevoegen'

Zo niet?
    Ga dan naar Voorkeuren > Account > Nieuw account

3. Vul hier het e-mailadres in.

bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl of naam@jouwdomeinnaam.nl

4. Vervolgens kies je voor IMAP/POP.

5. Selecteer bij type IMAP

6. Vul bij E-mailadres je e-mailadres in: bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl of naam@jouwdomeinnaam.nl

7. Bij Gebruikersnaam vul je hetzelfde e-mailadres in als bij stap 6.

8. Bij Wachtwoord het wachtwoord van je e-mailadres.

Je kunt controleren of je het juiste wachtwoord gebruikt door in te loggen op de Bloomsite Webmail met je e-mailadres en wachtwoord.

9. Vul bij Server inkomende e-mail in: imap.bloomsite.nl en poort 993

10. Vul bij Server voor uitgaande e-mail in: imap.bloomsite.nl en poort 465

11. Zorg dat bij inkomende en uitgaande SSL gebruiken om verbinding te maken is aangevinkt!

12. Mocht er naast een IMAP gebruikersnaam en wachtwoord, gevraagd worden om een SMTP gebruikersnaam en wachtwoord, kun je daar ook je e-mailadres en wachtwoord nogmaals invullen.

13. Klik vervolgens op Account toevoegen

14. Je hebt nu je e-mailaccount succesvol toegevoegd!