Website naam veranderen

Gewijzigd op Wed, 13 Mar 2024 om 04:55 PM

De naam van je website wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google en zie je op het tabblad van je website. Het aanpassen van de website-naam is dus belangrijk voor Google en voor de website bezoeker. In dit artikel leer ik je hoe je dat kunt doen.

(Je 'websitenaam' is dus niet je 'domeinnaam': deze veranderd bij de lancering van je website pas!)

1. Ga naar de achterkant van je website door op 'Dashboard' te klikken
  2. Houd de muis op 'Instellingen' en klik vervolgens op 'Opmaak instellingen'

3. Ga naar 'Algemene Instellingen

4. De website naam passen we aan bij 'Site Identiteit

5. Pas de 'Sitetitel' en eventueel de 'Ondertitel' aan en klik vervolgens op publiceren om de wijzigingen op te slaan.

6. Om de 'Opmaak instellingen' te verlaten klik je links-bovenin op het kruisje
  7. Je website naam is nu aangepast!