Yoast SEO op welke pagina's vul je dit in

Gewijzigd op Vr, 22 Dec, 2023 om 2:07 PM

De Yoast SEO Premium instellingen kun je op verschillende plekken op je Bloomsite doorvoeren. Er zijn een aantal standaard pagina's waarbij we je aanraden om dit in te vullen.

In dit artikel doorlopen we samen waar je de 'Yoast-SEO' instellingen op je website kunt wijzigen. Wil je weten wat je moet invullen? Bekijk dan ons kennisbankartikel: Yoast SEO wat moet ik invullen?

1. Log in op je Bloomsite.
  2. Ga naar pagina's.

3. Klik op Bewerken om de Yoast SEO instellingen van van die betreffende pagina in te stellen.

4. Vul de Yoast SEO in voor deze pagina.
    Wil je meer informatie over het daadwerkelijk invullen van Yoast SEO premium, bekijk dan ons kennisbankartikel: Yoast SEO wat moet ik invullen.
  5. Vergeet niet bij Publiceren op Bijwerken te klikken wanneer je klaar bent met de instellingen,anders worden de instellingen niet opgeslagen!

6. Volg deze stappen voor alle standaard pagina's van je Bloomsite.
    Denk bijvoorbeeld aan, de homepagina, dienstenpagina, blogpagina, over mij pagina, contactpagina en andere belangrijke pagina's op jouw Bloomsite.
  7. Wanneer je hier mee klaar bent gaan we de Yoast-SEO aanpassen voor je blogartikelen.
  8. Klik op Berichten.

9. Klik op 'Bewerken' en vul de Yoast SEO in.

10. Vergeet niet om weer op Bijwerken te klikken wanneer je klaar bent met het instellen.

11. Volg de stappen voor al je huidige blog artikelen die je op je website hebt en doe dit ook wanneer je een nieuw artikel gaat toevoegen!
  12. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je dit ook doen voor alle categorieën op je website
  13. Klik op Categorieën.

14. Houdt je muis op de categorie en klik op Bewerken.

15. Vul de Yoast SEO in. Neem ook hier de Analyse met een korreltje zout. Op een categorie pagina staat natuurlijk al een samenvatting van de artikelen die eronder vallen.
    Zorg ervoor dat je in ieder geval het Focus Keyphrase, de SEO-titel en de Meta-omschrijving hiervoor invult.
  16. Klik onderaan op Bijwerken om de wijzigingen op te slaan.

17. Doe dit voor alle categorieën die je op je website hebt!
  18. Wanneer je de Yoast SEO instellingen hebt aangepast voor al je belangrijke pagina's, al je blogartikelen en al je categorieën, dan ben je klaar met dit onderdeel!